Thuis wordt u tegen ongevallen met 230V beschermd door de stoppenkast en een ardlekschakelaar. Maar ook een omvormer levert een potentieel gevaarlijke 230V, dus is het verstandig om ook uw omvormer uit te rusten met een beveiliging. Voor recreatief gebruik is er de persoonsbeveiliging van Brennenstuhl, voor professioneel gebruik leveren wij de isolatiewachter van Samlex.

Veiligheidsschakelaar

Brennenstuhl
4007123641130
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
Veiligheidsschakelaar

Geschikt voor gebruik in combinatie met een omvormer. Deze schakelaar is een mobiele preventie tegen stroomongevallen tussen stopcontact en een aangesloten apparaat.

Ontkoppelt onmiddelijk de actieve leiding van het stroomnet los, zodra er een stroomverschil optreedt, zoals in het geval van een aardlek. De schakelaar zorgt voor dubbelpolige (fase én nul) afschakeling, en hiermee voor optimale beveiliging.

Maximale aansluitwaarde 3680W (16A).

    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
In een woon- of werkruimte met een vaste net-aansluiting is ter beveiliging normaalgesproken een aardlekschakelaar aanwezig. In een verplaatsbare of verrijdbare unit, waar gebruik wordt gemaakt van een losse wisselstroom opwekker, zoals een omvormer of aggregaat, is het toepassen van een goede aardbeveiliging echter meestal niet mogelijk.
  • Meer

De norm NEN1010 schrijft echter voor om ten allen tijde zorg te dragen voor de veiligheid van personen die moeten werken met een wisselstroom opwekker en dat bij gebruik van een omvormer of aggregaat daarom een zwevend net moet worden gecreëerd in combinatie met een isolatie-bewaker. In dat geval is het aanbrengen van een aardgeleider niet meer vereist. De isolatie bewaker van Samlex is een volledig automatisch apparaat, dat bij een verandering in de AC-weerstand onmiddelijk de stroomlevering afsluit, voordat een gevaarlijke situatie voor de gebruiker kan ontstaan.
De norm is van toepassing op alle verplaatsbare of verrijdbare units, waarin gebruik wordt gemaakt van een wisselstroom opwekker, zoals verplaatsbare werkplaatsen, servicewagens, brandweervoertuigen, ziekenwagens etcetera. Uitgezonderd zijn caravans en campers, hoewel uiteraard ook hier gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, die men beter kan voorkomen!

Er zijn twee uitvoeringen leverbaar:
-  De IG-25 voor omvormers zonder lader 
-  De IG-25C voor omvormers mét ingebouwde acculader

Download
HIER de brochure.

Download HIER de handleiding.