Isolatiebewaker

Samlex
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

In een woon- of werkruimte met een vaste net-aansluiting is ter beveiliging normaalgesproken een aardlekschakelaar aanwezig. In een verplaatsbare of verrijdbare unit, waar gebruik wordt gemaakt van een losse wisselstroom opwekker, zoals een omvormer of aggregaat, is het toepassen van een goede aardbeveiliging echter meestal niet mogelijk.

De norm NEN1010 schrijft echter voor om ten allen tijde zorg te dragen voor de veiligheid van personen die moeten werken met een wisselstroom opwekker en dat bij gebruik van een omvormer of aggregaat daarom een zwevend net moet worden gecreëerd in combinatie met een isolatie-bewaker. In dat geval is het aanbrengen van een aardgeleider niet meer vereist. De isolatie bewaker van Samlex is een volledig automatisch apparaat, dat bij een verandering in de AC-weerstand onmiddelijk de stroomlevering afsluit, voordat een gevaarlijke situatie voor de gebruiker kan ontstaan.
De norm is van toepassing op alle verplaatsbare of verrijdbare units, waarin gebruik wordt gemaakt van een wisselstroom opwekker, zoals verplaatsbare werkplaatsen, servicewagens, brandweervoertuigen, ziekenwagens etcetera. Uitgezonderd zijn caravans en campers, hoewel uiteraard ook hier gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, die men beter kan voorkomen!

Er zijn twee uitvoeringen leverbaar:
-  De IG-25 voor omvormers zonder lader 
-  De IG-25C voor omvormers mét ingebouwde acculader

Download
HIER de brochure.

Download HIER de handleiding.